Nieuws

 • Een nieuwe relatie – wat is voor mij de beste keus?

  Een nieuwe relatie – wat is voor mij de beste keus?

  Geplaatst op 7 september 2023
  Liefde op het eerste gezicht. Dat is mooi. Liefde maakt blind. Dat is minder mooi. Als je verliefd bent en wilt gaan samenwonen of trouwen, dan zijn de vlinders in je buik meestal dominant. Toch is het goed om dan al stil te staan bij de zakelijke kant van een relatie, hoe vervelend dat misschien ook is. Want daar heb je helemaal geen zin in, maar, juist dan is het slim om goede afspraken met elkaar te maken.
 • Vanaf 2023 minder nabestaandenpensioen voor gescheiden echtparen

  Vanaf 2023 minder nabestaandenpensioen voor gescheiden echtparen

  Geplaatst op 27 mei 2021
  Het pensioen van gescheiden echtparen wordt vanaf januari 2022 anders verdeeld. Dit heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. Dit is wat u moet weten.
 • Uitkopen ex-partner wordt makkelijker

  Uitkopen ex-partner wordt makkelijker

  Geplaatst op 1 juli 2020
  Scheidende stellen die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, worden voortaan anders getoetst. Het uitkopen van een ex-partner wordt daarmee eenvoudiger gemaakt.
 • Lijfrenteverzekering of banksparen?

  Lijfrenteverzekering of banksparen?

  Geplaatst op 23 juni 2020
  Wat is het verschil tussen een lijfrenteverzekering en banksparen?
  Bent u zzp’er of heeft u geen (goede) pensioenregeling bij uw werkgever? Grote kans dat u weleens heeft opgezocht hoe u voor uzelf toch een fatsoenlijk pensioen kunt regelen. Vermoedelijk werd u in die zoektocht om de oren geslagen met termen als lijfrenteverzekering en banksparen en verzandde u in een stortvloed aan uitleg over die twee, zonder uiteindelijk precies te weten wat nu het verschil was. Het is nogal een lang verhaal, maar hieronder geven we u duidelijkheid.
 • Heb jij je financiële zaken goed geregeld bij overlijden?

  Heb jij je financiële zaken goed geregeld bij overlijden?

  Geplaatst op 11 juni 2020
  Niet het meest vrolijke onderwerp om over na te denken, maar we hebben er wel mee te maken, ook tijdens corona. Wat valt er financieel te regelen? Waar moet je aan denken? Heb je recht op een uitkering? Of krijg je juist te maken met allerlei kosten en rompslomp als nabestaande? En ben je ondernemer, hoe zit het dan met je bedrijf?
 • Intrekken bij uw partner? Maak goede afspraken!

  Intrekken bij uw partner? Maak goede afspraken!

  Geplaatst op 6 mei 2019
  Als u gaat samenwonen in het huis van uw partner heeft dat voor u beiden grote gevolgen – en risico’s.
  Gaan samenwonen is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen op persoonlijk gebied; ook zakelijk gezien verandert er nogal wat. In dit artikel speciale aandacht voor de situatie waarbij u uw eigen koop- of huurwoning verlaat en gaat wonen in het koophuis van uw partner.
 • Schenken met de warme hand, hoe doe je dat?

  Schenken met de warme hand, hoe doe je dat?

  Geplaatst op 1 april 2019
  Schenken met de warme hand is niet alleen leuk, u kunt er ook geld mee besparen. Als u kinderen heeft, zullen zij waarschijnlijk van u erven. Maar waarom zou u ze niet nu al steunen? Er zijn genoeg manieren waarop u dat kunt doen.
 • Leussink Financieel Advies. Uw partner voor élk moment

  Leussink Financieel Advies. Uw partner voor élk moment

  Geplaatst op 15 januari 2019
  Op 1 november 2018 is Wilma Leussink gestart met Leussink Financieel Advies en Financieel-selfie.nl. Een lang gekoesterde wens is hiermee werkelijkheid geworden. “Na vele jaren ervaring binnen financiële instellingen heb ik besloten mijn eigen bedrijf te starten. Nu kan ik de focus leggen op dat wat ik belangrijk vind: gespecialiseerd financieel advies geven waarbij de wens van de klant centraal staat. De nadruk leg ik op het ontzorgen en de begeleiding bij financiële vraagstukken.”
 • Echtscheiding: Wat kun je doen met alimentatie en pensioen?

  Echtscheiding: Wat kun je doen met alimentatie en pensioen?

  Geplaatst op 3 december 2018
  Minimaal één op de drie huwelijken strandt tussentijds. Echtscheiding raakt veel mensen. Scheiden is een persoonlijk drama, dat emotioneel en financieel vaak een rollercoaster is, heftige tijden waarin gevoelens hoog opspelen, terwijl er ook nog eens allerlei belangrijke beslissingen moeten worden genomen zoals over inkomen nu en inkomen later. In Jip en Janneketaal: heeft een van beide partners recht op alimentatie en hoe zit het met het pensioen?
 • Heeft u een pensioengat? Dit kunt u eraan doen!

  Heeft u een pensioengat? Dit kunt u eraan doen!

  Geplaatst op 27 november 2018
  Dertigers zijn er nog niet zo mee bezig, maar sommige veertigers en vijftigers komen erachter dat zij te weinig pensioen hebben opgebouwd. Bijvoorbeeld omdat zij niet altijd hebben gewerkt of omdat hun werkgever geen of een zuinige pensioenregeling aanbiedt.
 • Langdurig arbeidsongeschikt en dan?

  Langdurig arbeidsongeschikt en dan?

  Geplaatst op 31 augustus 2018
  Wie heeft ervoor gezorgd dat alles goed geregeld is als hij of zij langdurig arbeidsongeschikt wordt? Wie durft zijn hand op te steken en ‘ja’ te roepen? Veel mensen zullen DENKEN dat ze goed verzorgd zijn, terwijl ze het eigenlijk niet goed weten.