Financieel echtscheidingsadvies

In ieders leven gebeuren dingen die een grote impact hebben. Een echtscheiding is zo’n gebeurtenis en die heeft niet alleen emotioneel een grote impact. Ook wat betreft inkomen en vermogen  zal een echtscheiding veel teweeg brengen. Naast alle emoties zullen er veel zaken geregeld moeten worden, zoals de vermogensverdeling, de verevening of verrekening van pensioenen, als er kinderen bij betrokken zijn een ouderschapsplan en zaken met betrekking tot alimentatie. Om u te helpen deze financiële gevolgen in kaart te brengen, heeft de RFEA de Financiële EchtscheidingsScan ontwikkeld.  

Beide partijen tevreden 

Het uitgangspunt van Leussink Financieel Advies is dat partners op basis van ‘goed onderling overleg’ uit elkaar gaan. Als partners de praktische problemen rond hun echtscheiding goed kunnen regelen, zullen zij emotioneel ook weer sneller sterker in hun schoenen staan. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn, is het van groot belang om de zaken onderling goed te regelen. Is er een eigen woning, dan zal gekeken worden of behoud van de woning voor een van beide partijen mogelijk is. Maar ook de verdeling van de pensioenen, die vaak een enorme waarde vertegenwoordigen, wordt bij de verdeling betrokken.

Volledig advies omtrent echtscheiding

Leussink Financieel Advies begeleidt u op neutrale basis en werkt de zaken zoals de boedelverdeling, het ouderschapsplan en alimentatie samen met u uit. Daarbij wordt uiteraard gelet op de financiële, fiscale en juridische aspecten die aan deze materie verbonden zijn. Ook kunnen administratieve zaken, zoals correspondentie met pensioenfondsen, voor u geregeld worden. Een totaalconcept waarbij voor de scheidende partners naar de beste oplossing wordt gezocht. Bovendien zijn de kosten van de scheiding op deze wijze een heel stuk lager dan dat er met advocaten wordt gewerkt.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.